Duurzaamheid

Duurzaam wonen

Duurzaam ondernemen heeft de toekomst. Woonwensen veranderen, duurzaam (ver)bouwen, wonen en ondernemen zijn in onze samenleving belangrijker dan ooit tevoren. Duurzaam ondernemen is investeren in de toekomst. Bij duurzaam ondernemen worden bewuste keuzes gemaakt op het gebied van groei, duurzaamheid en innovatie. De basis van duurzaam ondernemen is een manier van werken die net even een stap verder gaat dan waartoe de wet verplicht, vanuit maatschappelijke betrokkenheid en een toekomstgerichte visie.

Bouwbedrijf van der Meer heeft jarenlange ervaring in het steeds duurzamer bouwen en verbouwen van woningen en kent de woningmarkt door en door waarmee wij u meer woongenot en woonplezier tegen lagere vaste kosten kunnen leveren.

Bestaande woning verduurzamen

Wanneer u uw bestaande woning duurzaam wilt maken, valt er op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing veel te kiezen. Veel hangt hierbij af van uw persoonlijke wensen.

Bij duurzaam renoveren of verbouwen kan gedacht worden aan diverse energiebesparende maatregelen;

  • Isoleren van het dak, muren en vloeren
  • Vernieuwen en moderniseren van de installaties
  • Vervangen van kozijnen en beglazing
  • Het plaatsen van zonnepanelen waarbij het karakter van de woning gehandhaafd blijft.

Dankzij deze maatregelen levert een energiezuinige en duurzame woning tegenwoordig extra comfort op. Daarnaast levert het ook nog een financieel voordeel op, en is het gunstiger voor het milieu!

Nieuwe woningen zijn tegenwoordig meestal eenvoudig te verlagen van een EPC 0.4 (de wettelijk voorgeschreven norm in 2016) woning naar een energie neutrale woning (nul op de meter woning).

Bouwbedrijf van der Meer adviseert u graag bij het maken van de juiste keuzes om voor uw bestaande of nieuwe woning de meest optimale en duurzame oplossingen te vinden.

Gerealiseerde projecten